Over het event

Mobile first, Cloud first als motor van de Digitale Transformatie sluit aan op de thema’s van voorgaande jaren. Altijd verbonden, snelheid, flexibiliteit, grote hoeveelheden informatie, internationaliseren, en ga zo maar door. Het is een snel veranderende wereld, boordevol mogelijkheden. Mogelijkheden die uiteraard zijn ontstaan vanuit menselijk intellect, maar gefaciliteerd worden door digitale technologie die steeds nauwgezetter aansluit bij de spelende behoefte.

Met Mobile First draait het lang niet alleen meer om de mobieltjes en de talloze apps, maar ook om het (veilig) mobiel beschikbaar stellen van informatie om besluitvorming te versnellen en werkprocessen te flexibiliseren. En trekken we de lijn verder door, dan heeft mobiel niet alleen betrekking op mensen, maar ook op dingen. Tegenwoordig noemen we dat Internet of Things. Wederom een grote en veelbelovende beweging waar we komende jaren nog heel veel van gaan horen.

Cloud First is een mindset en een filosofie. Natuurlijk gaat het over de cloud, maar het zijn de karakteristieken die het tot een succes hebben gemaakt. Schaalbaarheid, snelheid, voorspelbaarheid en self service zijn de aanjagers van dit succes. In elke nieuwe ontwikkeling, of het nu in de cloud is of on-premise, wordt verwacht dat deze karakteristieken verankerd zijn. En de middelen om dit te bewerkstelligen zijn ruim voorhanden. De kennis – en soms ook de wil – daarentegen is lang nog niet wat het moet zijn.

Digitale Transformatie is een term die steeds prominenter naar voren komt. We merken dat digitale technologie steeds beter omarmd wordt en leidt tot hele bijzondere toepassingen en business modellen. Maar de echte grote stappen moeten nog gezet worden. Digitale Transformatie bestaat niet alleen uit het formuleren van een visie, het gaat er vooral om hoe je het tastbaar maakt. Soms moet je hiervoor oude overtuigingen durven los te laten! En dat laatste is niet altijd makkelijk.

Van keynote spreker en Microsoft directeur Ron Augustus horen we uit de eerste hand de visie van Microsoft op Digitale Transformatie en wat dit betekent voor Microsoft zelf, maar in het bijzonder hoe Microsoft haar partners en relaties helpt om deze nieuwe stap te zetten. Een boeiend verhaal van een bedrijf dat de afgelopen 30 jaar vast onderdeel van ons leven is geweest, eventjes oubollig leek te worden, maar weer helemaal terug van weggeweest is. Het gaat allang niet meer over het verkopen van licenties en software, maar om de rol die Microsoft heeft als business partner en katalysator in het wereldwijde ecosysteem.

INSCHRIJVEN

Share This