Digitale Transformatie – Darwinisme in het digitale tijdperk: veranderen of verdwijnen!

29 nov 2016
15:35 - 16:05
Eindhoven 1

Digitale Transformatie – Darwinisme in het digitale tijdperk: veranderen of verdwijnen!

Met elkaar zitten we midden in de digitale revolutie waarin het thema van vandaag ‘Mobile First, Cloud First’ en zeker ook de ‘Digitale Transformatie’ een prominente rol vervuld. Digitale transformatie brengt alle onderdelen van het bedrijf samen rondom één centrale thema: gebruik maken van nieuwe technologieën om een nieuw, innovatief business model te ontwikkelen. De digitale transformatie lijkt voor een groot gedeelte over technologie te gaan. En natuurlijk speelt technologie een essentiële rol, maar de echte verandering die plaatsvindt in de organisatie is die van mensen. Met de veranderende wereld als leidraad gaan zij op een nieuwe manier samenwerken en waarde creëren in processen, geholpen door de toepasbaarheid van technologie.

“Digital transformation isn’t only about technology, it’s about bringing together the power of technology with a culture that embraces the change that it can lead for the organization.”

Deze omschrijving van Forbes is wat mij betreft allesomvattend en staat daarmee aan de basis van deze sessie. De essentie van disruptieve technologieën als Cloud, Internet of Things, Predictive Analytics en de impact van de digitale transformatie op de eigen organisatie vormen de smaakvolle ingrediënten van deze sessie. Vragen als ‘Wat is Digital Transformation’, ‘Hoe kan IT haar technologie gedreven imago omzetten in een imago passend bij de hedendaagse behoefte?’ en ‘Hoe wordt je een digitaal volwassen organisatie?’ zullen in de beantwoording dan ook zo veel als mogelijk centraal staan.