Enterprise Data Delivery Platform en het logische datawarehouse

29 nov 2016
13:55 - 14:25
Eindhoven 3

Enterprise Data Delivery Platform en het logische datawarehouse

Organisaties blijven moeite hebben met het leveren Data en Analytics oplossingen naar hun klanten. Vele van hen hebben de klassieke rapportagefabriek draaien, voortkomend uit de datawarehouse en business intelligence architecturen van de jaren 90. En laten we wel zijn: hoewel hiermee in het verleden veel waarde is gecreëerd met standaardrapportages.

Het snel leveren van data op een integrale en maatwerkwijze voor interactieve analyses was echter niet de eerste prioriteit. Dat is de reden dat deze data architecturen niet goed werken in het nieuwe tijdperk van Data en Analytics waar directe analyse, toegang tot alle data, data-integratie, snel en eenvoudige levering cruciaal is in het leveren van waarde aan de eindgebruikers.

Gebruikers eisen real time levering van zowel bedrijfsbrede gegevens en data van andere bronnen, snelle implementaties, toegang tot big data, BI en ETL self service, impact analyse en inzicht in de lineage van gegevens.

Deze volgende generatie Enterprise Data Delivery Platforms (EDDP) maken gebruik van moderne Ensemble Modelling methoden zoals Data Vault om meer agile, flexibel en transparant te zijn in het aansluiten op elke databron: in een uniforme, consistente wijze waarbij data virtualisatie technologie wordt gebruikt voor snelle levering naar de gebruiker.

  • Data & Analytics uitdagingen: meer, sneller, beter, goedkoper en eenvoudiger
  • Trimodal Data & Analytics stromen: innovatieve voorspelling versus voorspelbare innovatie
  • Enterprise Data Delivery Platform: implementeren van het logische datawarehouse
  • Cases Enterprise Data Delivery Platform